Dry needling Leeuwarden: wat is het?

Dry needling is een speciale behandeling om verhardingen in spieren aan te pakken en de veroorzaakte pijn te verminderen/te laten verdwijnen. Zulke verhardingen worden ook wel triggerpoints genoemd. Met een dunne acupunctuurnaald worden de triggerpoints aangeprikt in onze praktijk in Leeuwarden, zodat de spier zich gaat ontspannen.

Dry needling Leeuwarden: bij welke klachten dient het als oplossing?

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode als u last heeft van triggerpoints. Deze spierverhardingen zorgen voor allerlei klachten, zoals:

  • pijn in een spier (met eventueel een pijnlijke uitstraling);
  • stijfheid en/of bewegingsbeperking;
  • minder kracht bij het aanspannen van een spier;
  • hoofdpijn, duizeligheid;
  • pijnontwijkend gedrag.

Dry needling Leeuwarden: wat is onze werkwijze?

Als u zich in onze praktijk in Leeuwarden met dry needling laat behandelen, gebeurt dat op de volgende manier.

De therapeut brengt uw klachten zo specifiek mogelijk in kaart.
Aan de hand van uw klachtenbeeld wordt een persoonlijk behandelingsplan opgesteld. Het doel hiervan is een doelgerichte en effectieve behandeling uit te voeren, zodat u de effecten het snelst zult merken.

Dry needling in Leeuwarden: wat zijn de effecten?  

Als je het vergelijkt met massages en rekoefeningen, dan is dry needling veel effectiever bij het behandelen van triggerpoints. Na de behandeling zult u vrijwel direct merken dat uw spieren beter werken en aanvoelen. Wel kan een spier zich tijdens de behandeling kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp En in sommige gevallen ervaart u na de behandeling tijdelijk een zeurderig gevoel.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Doe het vandaag nog en maak een einde aan de pijn. Trouwens, u heeft voor een behandeling geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Handig, hè?

Maak een afspraak voor dry needling in Leeuwarden
 

Testimonials Lees alle testimonials >>

testimonial Marjon VisserMarjon Visser
“Na mijn enkelbreuk heeft mijn enkel zes weken in gips gezeten. Ik wilde zo snel mogelijk weer revalideren, zodat ik weer mee kon spelen op het hoogste niveau. Omdat ik al eerder goede ervaringen had met Fysio 058 heb ik direct contact gezocht.
>> Lees meer...

Nieuws

Vervolgtechniektraining voor hardlopers Vrijdag 9 maart Vervolgtechniektraining voor hardlopers

Nieuwe startdatum voor de vervolgtraining 'Techniektraining voor hardlopers 2.0’ is bekend! Op vrijdag 16 maart zijn we voornemend om een vervolgcursus voor deelnemers, die in het verleden de cursus techniektraining voor hardlopers hebben gevolgd.

Lees meer »
Dinsdag 16 januari Fysiotherapie en vergoeding uit de verzekering hoe zit dat nou precies?

Regelmatig krijgen wij vragen over hoe dat nou precies zit met de vergoeding van fysiotherapiebehandelingen. Ben je daar voor verzekerd?

Lees meer »

Oefeningen
Nek schouders rug heup knie onderbeen Body