Dry needling Leeuwarden: wat is het?

Dry needling is een speciale behandeling om verhardingen in spieren aan te pakken en de veroorzaakte pijn te verminderen/te laten verdwijnen. Zulke verhardingen worden ook wel triggerpoints genoemd. Met een dunne acupunctuurnaald worden de triggerpoints aangeprikt in onze praktijk in Leeuwarden, zodat de spier zich gaat ontspannen.

Dry needling Leeuwarden: bij welke klachten dient het als oplossing?

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode als u last heeft van triggerpoints. Deze spierverhardingen zorgen voor allerlei klachten, zoals:

  • pijn in een spier (met eventueel een pijnlijke uitstraling);
  • stijfheid en/of bewegingsbeperking;
  • minder kracht bij het aanspannen van een spier;
  • hoofdpijn, duizeligheid;
  • pijnontwijkend gedrag.

Dry needling Leeuwarden: wat is onze werkwijze?

Als u zich in onze praktijk in Leeuwarden met dry needling laat behandelen, gebeurt dat op de volgende manier.

De therapeut brengt uw klachten zo specifiek mogelijk in kaart.
Aan de hand van uw klachtenbeeld wordt een persoonlijk behandelingsplan opgesteld. Het doel hiervan is een doelgerichte en effectieve behandeling uit te voeren, zodat u de effecten het snelst zult merken.

Dry needling in Leeuwarden: wat zijn de effecten?  

Als je het vergelijkt met massages en rekoefeningen, dan is dry needling veel effectiever bij het behandelen van triggerpoints. Na de behandeling zult u vrijwel direct merken dat uw spieren beter werken en aanvoelen. Wel kan een spier zich tijdens de behandeling kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp En in sommige gevallen ervaart u na de behandeling tijdelijk een zeurderig gevoel.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Doe het vandaag nog en maak een einde aan de pijn. Trouwens, u heeft voor een behandeling geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Handig, hè?

Maak een afspraak voor dry needling in Leeuwarden
 

Testimonials Lees alle testimonials >>

Elina van der Wal testimonialsElina van der wal
Elina van der Wal had sinds juni 2012 klachten aan haar hiel. Door haar klachten raakte ze  zelfs volledig in de ziektewet. Elina doorliep een langdurig medisch traject en heeft van alles geprobeerd om haar klachten te verminderen.  >> Lees meer...

Nieuws

Vrijdag 25 mei Zomertraining voetbal start dinsdag 12 juni as

Bij Fysio 058 is het mogelijk om tijdens de zomerstop te blijven trainen, volgens een op maat gemaakt trainingsschema en onder deskundige begeleiding van onze fysiotherapeuten.

Lees meer »
Donderdag 19 april Trainen bij tropische temperaturen

Om te begrijpen wat wel en niet kan, is het goed om even stil te staan bij de regulatie van onze lichaamstemperatuur wanneer je gaat trainen bij hoge buitentemperaturen.

Lees meer »

Oefeningen
Nek schouders rug heup knie onderbeen Body