Dry needling Leeuwarden: wat is het?

Dry needling is een speciale behandeling om verhardingen in spieren aan te pakken en de veroorzaakte pijn te verminderen/te laten verdwijnen. Zulke verhardingen worden ook wel triggerpoints genoemd. Met een dunne acupunctuurnaald worden de triggerpoints aangeprikt in onze praktijk in Leeuwarden, zodat de spier zich gaat ontspannen.

Dry needling Leeuwarden: bij welke klachten dient het als oplossing?

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode als u last heeft van triggerpoints. Deze spierverhardingen zorgen voor allerlei klachten, zoals:

  • pijn in een spier (met eventueel een pijnlijke uitstraling);
  • stijfheid en/of bewegingsbeperking;
  • minder kracht bij het aanspannen van een spier;
  • hoofdpijn, duizeligheid;
  • pijnontwijkend gedrag.

Dry needling Leeuwarden: wat is onze werkwijze?

Als u zich in onze praktijk in Leeuwarden met dry needling laat behandelen, gebeurt dat op de volgende manier.

De therapeut brengt uw klachten zo specifiek mogelijk in kaart.
Aan de hand van uw klachtenbeeld wordt een persoonlijk behandelingsplan opgesteld. Het doel hiervan is een doelgerichte en effectieve behandeling uit te voeren, zodat u de effecten het snelst zult merken.

Dry needling in Leeuwarden: wat zijn de effecten?  

Als je het vergelijkt met massages en rekoefeningen, dan is dry needling veel effectiever bij het behandelen van triggerpoints. Na de behandeling zult u vrijwel direct merken dat uw spieren beter werken en aanvoelen. Wel kan een spier zich tijdens de behandeling kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp En in sommige gevallen ervaart u na de behandeling tijdelijk een zeurderig gevoel.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Doe het vandaag nog en maak een einde aan de pijn. Trouwens, u heeft voor een behandeling geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Handig, hè?

Maak een afspraak voor dry needling in Leeuwarden
 

Testimonials Lees alle testimonials >>

Tettie Offenga testimonialsTettie Offenga
Tettie was bij de orthopeed geweest i.v.m. knieklachten. Deze constateerde dat zij slijtage had aan beide knieën. Een operatie was niet mogelijk en hij schreef haar diclofenac voor. Tettie kwam bij Fysio 058 terecht en traint inmiddels een jaar met Fit 058. Inmiddels is zij bijna klachtenvrij!  >> Lees meer...

Nieuws

Dinsdag 5 juni Fysieke training voor jeugdvoetballers

Hou je ook zo van voetbal en wil je graag doorvoetballen in de zomer? 

Lees meer »
Vrijdag 25 mei Zomertraining voetbal start dinsdag 12 juni as

Bij Fysio 058 is het mogelijk om tijdens de zomerstop te blijven trainen, volgens een op maat gemaakt trainingsschema en onder deskundige begeleiding van onze fysiotherapeuten.

Lees meer »

Oefeningen
Nek schouders rug heup knie onderbeen Body