Dry needling Leeuwarden: wat is het?

Dry needling is een speciale behandeling om verhardingen in spieren aan te pakken en de veroorzaakte pijn te verminderen/te laten verdwijnen. Zulke verhardingen worden ook wel triggerpoints genoemd. Met een dunne acupunctuurnaald worden de triggerpoints aangeprikt in onze praktijk in Leeuwarden, zodat de spier zich gaat ontspannen.

Dry needling Leeuwarden: bij welke klachten dient het als oplossing?

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode als u last heeft van triggerpoints. Deze spierverhardingen zorgen voor allerlei klachten, zoals:

  • pijn in een spier (met eventueel een pijnlijke uitstraling);
  • stijfheid en/of bewegingsbeperking;
  • minder kracht bij het aanspannen van een spier;
  • hoofdpijn, duizeligheid;
  • pijnontwijkend gedrag.

Dry needling Leeuwarden: wat is onze werkwijze?

Als u zich in onze praktijk in Leeuwarden met dry needling laat behandelen, gebeurt dat op de volgende manier.

De therapeut brengt uw klachten zo specifiek mogelijk in kaart.
Aan de hand van uw klachtenbeeld wordt een persoonlijk behandelingsplan opgesteld. Het doel hiervan is een doelgerichte en effectieve behandeling uit te voeren, zodat u de effecten het snelst zult merken.

Dry needling in Leeuwarden: wat zijn de effecten?  

Als je het vergelijkt met massages en rekoefeningen, dan is dry needling veel effectiever bij het behandelen van triggerpoints. Na de behandeling zult u vrijwel direct merken dat uw spieren beter werken en aanvoelen. Wel kan een spier zich tijdens de behandeling kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp En in sommige gevallen ervaart u na de behandeling tijdelijk een zeurderig gevoel.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Doe het vandaag nog en maak een einde aan de pijn. Trouwens, u heeft voor een behandeling geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Handig, hè?

Maak een afspraak voor dry needling in Leeuwarden
 

Testimonials Lees alle testimonials >>

Wessel van Wier testimonialsWessel van Wier
Wessel is een fanatieke kaatser die al een tijd last van zijn rug had. Met behulp van de oefeningen van Fysio-058 gebruik ik nu veel bewuster mijn lichaam. Het resultaat van de dienstverlening is dat ik eindelijk pijnvrij kan kaatsen. >> Lees meer...

Nieuws

Dinsdag 16 januari Fysiotherapie en vergoeding uit de verzekering hoe zit dat nou precies?

Regelmatig krijgen wij vragen over hoe dat nou precies zit met de vergoeding van fysiotherapiebehandelingen. Ben je daar voor verzekerd?

Lees meer »
Dinsdag 9 januari Trainen in de kou, geen probleem toch?!

Laat je vooral niet afschrikken door het weer om lekker buiten te gaan trainen. Met deze 5 tips kunnen de lage temperaturen je niet weerhouden!

Lees meer »

Oefeningen
Nek schouders rug heup knie onderbeen Body